Dauphin

menu

Vaření

detail knihy

Alena Anežka Gajdušková Uchováváme potraviny bez elektrické energie,podle receptů našich babiček

Vyšlo 4. 5. 2023
  • V této knize se dozvíme jak nejlépe: skladovat ovoce, zeleninu, brambory, obilniny, mouky, luštěniny, olejniny, rýži, trvanlivé pečivo, uchovávat máslo a sádlo, konzervovat vejce, sterilovat ovoce, zeleninu a houby, ale i ovocné a zeleninové nápoje, máslo, mléko, ořechy, luštěniny, masné výrobky i hotové pokrmy, a to vše v domácích podmínkách. Závěrečná část je věnována uchovávání slunce a tepla našich sadů – výrobě destilátů a likérů.

  • ISBN: 978-80-7645-432-3
  • Cena: 368 Kč
  • Tato kniha je novinkou naší produkce. Podívejte se i na další novinky.
Poštovné zdarma!
detail knihy

Stella Zázvorková, Tomáš A. Princ Poslední kuchařka Stelly Zázvorkové

  • Poslední kuchařka Stelly Zázvorkové vznikla na základě osobních rozhovorů s velkou českou herečkou těsně před její smrtí. Sestává z autentických receptů, které ji proslavily mezi jejími přáteli a zařadily ji do zlatého fondu české kuchyně.

  • ISBN: 80-7272-077-5
  • Cena: 228 Kč
  • Tato kniha vyšla v edici Dauphin komerční.
Poštovné zdarma!
detail knihy

Čeněk Zíbrt Česká kuchyně za dob nedostatku

Vyšlo 22. 12. 2012
  • Vaření z lokálních, původních zdrojů, s prázdnou kapsou a hlavou plnou ideálů se znovu dostává ke slovu, a s ním i tato kniha.
    2. vydání, brožovaná.

  • ISBN: 978-80-7645-217-6
  • Cena: 268 Kč
  • Tato kniha vyšla v edici Sporáček.
Poštovné zdarma!
detail knihy

Čeněk Zíbrt Staročeský perník

Vyšlo 26. 11. 2020
  • Nové, upravené vydání, opatřené poznámkovým aparátem, přináší ucelený soubor více jak sto sedmdesáti receptů na přípravu perníků, perníkových omáček (staročeské odvářky), marcipánu a jiných dobrot.

  • ISBN: 978-80-7645-196-4
  • Cena: 248 Kč
  • Je nám líto, ale titul je momentálně vyprodaný
  • Tato kniha vyšla v edici Sporáček.
detail knihy

Roman Tadič Indiánská kuchařka, recepty indiánů amerického Jihozápadu a Velkých planin

Vyšlo 21. 11. 2016
  • O Apačích, Navazích, Komančích a Siouxech víme leccos, ale co jedli, když si právě nedopřávali kukuřičné placky nebo bizoní pečínku? A co na jejich stolech objevíme dnes?

  • ISBN: 978-80-7272-777-3
  • Cena: 328 Kč
  • Je nám líto, ale titul je momentálně vyprodaný
  • Tato kniha vyšla v edici Sporáček.
detail knihy

Miroslav Raab Molekulární kuchyně

Vyšlo 18. 11. 2014
  • Chemie v kuchyni i na talíři.

  • ISBN: 978-80-7272-589-1
  • Cena: 248 Kč
  • Tato kniha vyšla v edici Sporáček.
Poštovné zdarma!
detail knihy

Jiří Sádlo, Farid Dahbi Mlsné čenichání jihovýchodním směrem

Vyšlo 18. 12. 2014
  • „Nevěřte této knize! Copak by někdo normální sypal do karbanátků skořici?“

  • ISBN: 978-80-7272-589-2
  • Cena: 248 Kč
  • Tato kniha vyšla v edici Sporáček.
Poštovné zdarma!
detail knihy

Viktor Faktor Hlemýždi ve světových kuchyních

Vyšlo 22. 11. 2013
  • Bože, jaká krásná, svůdná jídla jsou na světě!
    Heinrich Heine, Obrazy z cest

  • ISBN: 978-80-7272-457-4
  • Cena: 248 Kč
  • Tato kniha vyšla v edici Sporáček.
Poštovné zdarma!
detail knihy

Růžena Záborská Myslivecká kuchyně staročeská

Vyšlo 28. 11. 2013
  • Nejen pro čas honů, naháněk a lovů a nejen zvěřina ale i ryby a lesní plody pro všechny, kteří rádi vaří tradičně a krásně.

  • ISBN: 978-80-7272-458-1
  • Cena: 368 Kč
  • Tato kniha vyšla v edici Sporáček.
Poštovné zdarma!
detail knihy

Čeněk Zíbrt Pivo v písních lidových a znárodnělých I

Vyšlo 6. 5. 2013
  • Nynějším pivařům ku poučení i bujarému zpěvu podle vydání z roku 1909 vyšlému jako příloha časopisu Sládek, neodvislého týdenníku pivovarského, podává znamenitý pivař Jakub Šofar, jenž knihu tuto též okomentoval a náležitostmi vybavil.

  • ISBN: 978-80-7272-453-6
  • Cena: 248 Kč
  • Je nám líto, ale titul je momentálně vyprodaný
  • Tato kniha vyšla v edici Sporáček.
detail knihy

Josef Bittermann Velký český kuchařský lexikon

Vyšlo 26. 11. 2012
  • Kniha knih českých kuchařů, aristokratů a snobů - více než 5000 receptů aristokracie, bohatých měšťanů, slavných šéfkuchařů velkých hotelů a proslulých restaurací, úspěšných umělců a v neposlední řadě i snobů a zbohatlíků.

  • ISBN: 978-80-7272-430-7
  • Cena: 998 Kč
  • Tato kniha vyšla v edici Sporáček.
Poštovné zdarma!
detail knihy

Čeněk Zíbrt Česká kuchyně za dob nedostatku

Vyšlo 18. 7. 2012
  • Vaření z lokálních, původních zdrojů, s prázdnou kapsou a hlavou plnou ideálů se znovu dostává ke slovu, a s ním i tato kniha.

  • ISBN: 978-80-7272-420-8
  • Cena: 268 Kč
  • Je nám líto, ale titul je momentálně vyprodaný
  • Tato kniha vyšla v edici Sporáček.
detail knihy

Čeněk Zíbrt Staročeské umění kuchařské

Vyšlo 2. 12. 2011
  • Staročeské umění kuchařské historika dr. Čeňka Zíbrta, je impozantním dílem. Nikdo neučinil pro zmapování dějin českého kuchařského umění více než on.

  • ISBN: 978-80-7272-400-0
  • Cena: 698 Kč
  • Je nám líto, ale titul je momentálně vyprodaný
  • Tato kniha vyšla v edici Sporáček.
detail knihy

Zdeněk Justoň Mediterranée - recepty středomořské kuchyně

  • Kniha o tom, že kulinářské umění a způsoby stolování patří k tomu, čím se lidská kultura liší od přírody.

  • ISBN: 80-86019-57-8
  • Cena: 228 Kč
  • Tato kniha vyšla v edici Sporáček.
Poštovné zdarma!
detail knihy

Miloš Gerstner Krkonošská kuchařka

Vyšlo 15. 12. 2009
  • Kniha receptů a regionálních zvyků.

  • ISBN: 978-80-7272-207-5
  • Cena: 228 Kč
  • Tato kniha vyšla v edici Sporáček.
Poštovné zdarma!
detail knihy

Viktor Faktor Švejkova kuchařka

Vyšlo 25. 11. 2009
  • Sepsal známý kulinář Viktor Faktor a doslovem vybavil známý haškolog Tomáš Mazal.

  • ISBN: 978-80-7272-208-2
  • Cena: 348 Kč
  • Je nám líto, ale titul je momentálně vyprodaný
  • Tato kniha vyšla v edici Sporáček.